Bemutatkozás

A Galliafarm Kft. 2001-ben alakult, jelenleg mikrovállalkozás, tulajdonosai magánszemélyek.

Ügyvezető: Forgó Ferenc és Forgó Gábor
 
A fő tevékenység: a baromfitenyésztés, ezen belül pecsenye pulyka előnevelés, utónevelőkkel rotáció kialakítása és fenntartása.
Jellemző mutatók az állatállományt és a rotációt tekintve: 
  • pulyka előnevelés: 5-6 rotáció/év, 110.000-150.000 db/év állatlétszám
  • pulyka előnevelés: 2-3 rotáció/év, 18.000-27.000 db/év állatlétszám
Legfontosabb cél a minőségi vágott áru előállítása vágóhidak számára. Állatállomány száma:
A cég ISO 9001:2000 minőségbiztosítási tanúsítvánnyal rendelkezik.
Évente 700– 800 tonna almos trágya keletkezik a pulyka előnevelő telepen, a helyi tyúktartók telepein kb. 7000 tonna tyúktrágya keletkezik
 
Stratégia:
A vállalkozás célja a stabil piaci helyzetének megőrzése érdekében az alábbi rövid, közép és hosszú távú fejlesztési feladatok megvalósítása:
 
Vágott állati termék termelési és értékesítési feltételeinek javítása: A komplex technológiai rendszer kifejlesztésével és alkalmazásával az I. osztályú vágott állati termék össz. vertikumban mért aránya jelentősen növelhető: elhullás csökkenése, tömeggyarapodás, takarmány hasznosulás szignifikáns javulása.
A piaci helyzet tartós stabilizálása és javítása: az új komplex technológiai rendszer értékesítése és hasznosításából származó többlet árbevétel növekedés generálása.
Termelési vertikum növelése: új utónevelő telep létrehozása a kifejlesztett technológiai rendszer értékesítéséből, minőségbiztosítási rendszer az ehhez kapcsolódó 3T (takarmányozás-tartástechnológia-trágyakezelés) szolgáltató hálózat működtetéséból származó többlet árbevételének visszaforgatásával.
A baromfi trágya komplex mezőgaszdasági (növénytermesztési) és bionergetikai (biogáz) célú hasznosítás feltételeinek össz. technológiai szintű javítása: trágya és energiaérték maximalizálása:
  • műtrágyák részbeni vagy teljes kiváltási feltételeinek javítása – költségcsökkentés,
  • biogázüzemi alapanyagként az input alapanyag (baromfi trágya) gazdaságosabb hasznosítása
A cég stabil pénzügyi helyzettel rendelkezik a pályázat megvalósításához, nettó árbevétel 2008-ben 216.231.509 eFt volt, a pályázati költségvetés a saját forrás finanszírozása nem fog likviditási problémák jelenteni a cég életében.
 
Infrastruktúra:
- 2300nm pulyka előnevelő telep
- 300nm szalmatároló szín
- 200nm-s gépszín
- 40nm fekete-fehér, öltöző helyiség
 
Gépek: Az ólak teljesen automatizáltak, fűtés automata, erőgépek: MTZ-82 traktor, MTZ-50 traktor, Locust mini rakodó, 5 db mezőgazdasági pótkocsi
 
A trágyastabilizációs kisléptékű és üzemi kísérletekhez kiemelkedő műszaki színvonalú: szivárgásmentes és saválló burkaolattal, 2 db 5 m3-es csurgalékvíz gyűjtő aknával ellátott 500 m2-es trágyatároló terület áll rendelkezésre.

Nyelvek